Jak založit Facebook Business Manager

  • Weboo

Jste vlastníkem firmy a chtěli byste se posunout v obsahovém marketingu. Podpořit organické příspěvky placenou reklamou? Business Manager je nástroj pro správu placených kampaní zveřejněných na Facebooku a Instagramu. Jeho základní nastavení nezabere déle než 5 minut a všechno lze zvládnout ve 3 hlavních krocích. Pusťme se do toho!

Krok 1 založení účtu BM

Pro založení účtu přejděte na https://business.facebook.com/overview. Stačí kliknout na „vytvořit účet“ a vyplnit potřebné údaje o firmě. Pro potvrzení účtu a pro následnou správu účtu je třeba zadat email, ke kterému znáte heslo.

aaaaa

bbbbbb

Po založení vlastního účtu je třeba provést základní nastavení. Do nastavení se dostanete z levé horní části obrazovky. Nachází se zde ale daleko více ikonek, pro snadnější orientaci si nejprve vysvětlíme, co znamenají. Až vás příště někdo z firmy nebo marketingové agentury odkáže například na navedení platební karty, budete přesně vědět, kde se nahrává.

navrh-bez-nazvu-1

Správce reklam – tvorba reklamních kampaní

Nastavení firmy – nastavení firmy, sdílení správcovství, založení reklamního účtu

Nastavení účtu pro reklamy – nastavení způsobu plateb, informace o firmě, historie plateb a faktury za reklamy

Správce událostí - pixel kódy, přidávání měřících událostí

Okruhy uživatelů – tvorba okruhů uživatelů, na které reklamy budou cílený

Commerce Manager – spravování katalogu nahraných produktů

Krok 2 Přidání firemních účtů na Facebooku a Instagramu

V následujícím kroku by měly být navedeny firemní stránky, kdy stačí přejít do nastavení firmy. Následně v části účty a stránky naleznete tlačítko přidat a můžete přidat již existující nebo úplně novou stránku.

2

Krok 3 Přidání spolupracovníků

Správcovství reklamního účtu můžete sdílet na stejném místě jako v předchozím kroku. Vyberte záložku uživatelé a lidé. Zde později můžete vidět všechny lidi, kteří mají přístup ke statistikám a úpravě reklam. Pro zaslání pozvánky je třeba kliknout na přidat a následně zadat platnou emailovou adresu, na kterou dané osobě přijde pozvánka.

lidi

Tip: Pokud se chystáte účet sdílet osobě, která bude tvořit reklamy, doporučujeme přidat přístup správce.

To je nejdůležitější základní nastavení potřebné k tvorbě reklam. Pokud si budete reklamy připravovat sami, je nutné ještě ověřit doménu, vygenerovat pixel kód k měření událostí a v případě produktových reklam nahrát katalog.

Nejčastější otázky klientů

Musíme nahrávat kartu? Ano, vždy je potřeba přidat způsob platby. U nás zatím není možné platit za reklamy bankovním převodem. Na výběr je paypal nebo platební/kreditní karta.

Přečtěte si také článek Ne každá cookie lišta splňuje legislativu! Jak si to ověřit?

No Internet Connection
Notification