Google chystá největší změnu za poslední roky. Nový algoritmus!

  • Michaela Brázdilová

Google mezi faktory, které ovlivňují výsledky vyhledávání, zařadil také optimalizaci webu pro mobilní zařízení. Ujistěte se, zda jsou vaše stránky mobile-friendly, protože tato vlastnost je v současné době důležitější než kdy jindy. Google chystá od 21. dubna nasazení nového algoritmu, který bude mít velký dopad na výsledky vyhledávání.

Google oznámil, že nový vyhledávací algoritmus přinese výrazné změny, které se týkají výsledků vyhledávání na mobilních zařízeních.

Google bude používat mobile-friendly faktory ve svých výsledcích vyhledávání od 21. dubna 2015. na prvních příčkách v SERPu se zobrazí stránky, jež jsou optimalizovány pro mobily. Tyto stránky už dnes nabízí označení „optimalizováno pro mobily“, jak můžete vidět na obrázku níže.

optimalizovano

Mobile-friendly stránky mají lepší hodnocení v mobilním vyhledávání

Google už v současné době weby, jež jsou přizpůsobené rovněž pro mobilní zařízení, posouvá ve výsledcích vyhledávání na vyšší pozice. Přitom nezáleží, zda zadáte dotaz přes desktopové zařízení, tablet, či telefon. Weby přizpůsobené pro mobilní zařízení se objeví na vyšších pozicích. Nicméně není známé, jako samotný algoritmus přesně funguje, a proto se provozovatelé webů nemohou podívat, zda Google jejich pozice povýšil či nikoliv.

Od 21. dubna 2015 budou pravidla ještě přísnější. A změna v algoritmu se má dotknout webů na celém světě. Cílem společnosti Google je nabídnout uživatelům lepší zážitek ze surfování na mobilních telefonech. Snaží se na předních příčkách nabídnout takové stránky, u nichž je dobrá čitelnost.

Znaky stránky optimalizované pro mobily

Business aplikaceMají menší množství dat pro lepší načítání stránky.

Business aplikace

Mají větší tlačítka a písmo.

Business aplikace

Menu je větší a přehlednější.

Business aplikace

Stránky se vyhýbají flashi.

Business aplikace

Obsah je přizpůsoben velikosti displeje.

Ještě máte do 21. dubna 2015 čas vychytat nedostatky. Pokud chcete zjistit, zda je váš web mobile-friendly, můžete využít testovací nástroj od Googlu.  

No Internet Connection
Notification