Malý instagramový slovníček

  • Klára Pavelková
Instagramový slovníček

Všichni jsou už v Mexiku na Instáči, Buenos Dias já taky jdu. ???? ... Pro všechny instagramové nováčky i nenováčky máme malý přehledný slovníček základních pojmů. Někteří už možná znají, ale jiní ještě stále tápou, co že to ty bloggerky říkájí o biu? Ne, nemá to nic společného s potravinami ani s kosmetikou. Jedná se o popisek v instagramovém profilu ("bio" = biografie). Že jste to nevěděli? Nemusíte se stydět, záludných pojmů na Instagramu je mnoho a my vám ty nejpouživanější představíme. ????

 

Bio = to už jsme si řekli, ale opakování je matka moudrosti, že? Jedná se o popisek ve vašem profilu. Pokud tuto část nemáte vyplněnou, určitě to napravte. Pokud použijete ta správná klíčová slova, budete lépe dohledatelní a můžete získat více followerů. Obzvláštnit své "bio" můžete i hashtagy či emotikonami.

DM = ne vždy se jedná o drogérii. V tomto případě se jedná o zkratku "direct messages". Jsou to soukromé zprávy, přes které můžete komunikovat se svými přáteli i ostatními "instagramery".

Filtry = když přidáváte fotku, můžete na ni použít přednastavené filtry, které upraví barvy a dají fotce úplně jiný nádech. K úpravě fotek a přidávání filtrů můžete použít i externí aplikace jako například Snapseed nebo VSCO.

Hashtag (#) = je forma klíčového slova, pokud napíšete pod svou fotku slovo se znakem hashtagu (#) např. #laska, zařadí se váš příspěvek do kategorie příspěvků, které byly také označeny tímto hashtagem. To znamená, že pokud přidáváte hashtagy, je větší šance, že si vašeho příspěvku někdo všimne.

Highlights = u fotek, které přidáváte do svých "Instastories" (bude vysvětleno níže), můžete zvolit možnost "Zvýraznit", což znamená, že se vám nad fotkami v profilu vytvoří kolečko s výběrem vámi "Zvýrazněných" fotek, jinak řečeno, fotky se přesunou do "highlights".

IG = zkratka pro Instagram.

Instagram Stories = typ příspěvků (fotky, videa, text,...), který zmizí za 24 hodin od přidání, pokud chcete, aby na vašem profilu zůstal déle, přidejte ho do již zmíněných "highlights".

Sledovat = pokud někoho začnete "sledovat", znamená to, že se vám bude zobrazovat obsah, který přidá. Kde ho uvidíte? Na vaší "časové ose profilu" (neboli timeline), tedy v toku příspěvků od profilů, které sledujete. Někde můžete slyšet i pojem "follow", což je to samé, akorát anglicky.

Sledující = lidi, kteří vás "sledují" (angli. followers) a kterým se zobrazuje vámi vytvořený obsah na jejich "časové ose profilu" (neboli timeline).

Tag = označení lidí na Instagramu v popiscích fotek a videí a v Instagram Stories. Jak to funguje? Stačí napsat zavináč a jméno, např. @weboo.eu .

Díky za pozornost a přejeme #krasnyden! ☀️

red carpet hashtag GIF by E!

 

 Našimi radami se na svém Instagramu a LinkedInu řídí např. projekt Dobrá Logistika od firmy BITO

 

profil jiri
Autor

KLÁRA PAVELKOVÁ

Klárka se stará o sociální sítě. Cokoliv se týká Instagramu nebo Facebooku má v malíčku. Mimo to píše PR články.

TOP příběh weboo články

No Internet Connection
Notification