Proč vítají SEO konzultanti a marketéři práci s platformou Shoptet i v roce 2022?

  • Filip Bartoš
proč je lepší shoptet

Česká republika je rájem e-commerce a téměř Svatá země e-shopů. V roce 2018 máme již více něž 40 000 českých e-shopů a počet stále roste. Agentura Weboo se na růstu e-commerce podílí vysoce kvalitními řešeními pro B2B segment a pro specifické e-shopové řešení. Pro "menší ryby" a začínající elektronické obchody naopak v současnosti nadstandardně slouží platforma Shoptet.

Prozradíme Vám několik důvodů, proč Shoptet usnadňuje práci online marketérům, konkrétně SEO konzultantům a jak patří mezi SEO trendy 2022.

Stabilita a bezpečnost

Že je to samozřejmost a klišé? To si rozhodně nemyslíme. Za 10 let fungování agentury se Weboo setkalo s desítkami řešeními e-shopů, které méně či více splňovaly požadavky na rychlost, stabilitu a bezpečnost. Například při požadavcích na implementaci SSL certifikátu nedokázali někteří dodavatelé vůbec reagovat, nebo implementace neproběhla 100% správně.

U Shoptetu jsme byli mile překvapeni, že je certifikát Let´s encrypt v základní výbavě a na dva kliky dostupný k implementaci. Při optimalizaci také nemusíme hlídat výpadky serverů či problémy s rychlostí načítání, což zní jako samozřejmost, ale provozovatelé e-shopů nám dají za pravdu, že to samozřejmostí není.

https na shoptetu
Implementace HTTPS v administraci Shoptetu

Bezproblémová implementace kódů a skriptů

Další černou dírou pro SEO specialisty, PPCčkaře či specialisty sociálních sítí jsou implementace skriptů a kódů. V případě některých dodavatelů jsme zažili nekonečné tiketování a hovory s helpdeskem, kdy podpora zkrátka nebyla schopna zajistit bezproblémové implementace například datových vrstev. I v základní verzi Shoptetu si během pár sekund bez nutnosti konktaktu helpdesku dokážeme nastavit například:

seznam webmaster tools v shoptetu
Jednoduché vložení ověřovací meta značky pro Seznam Webmaster Tools

Práce s přesměrováním

Jestliže pro dělníky je peklem práce v -10° celsia, tak pro SEO konzultanta je peklem přechod na novou verzi e-shopu z pohledu přesměrování URL adres. Protože pokud dodavatel nového e-shopového řešení nevyřeší správně přesměrování, tržby z přirozeného vyhledávání můžou být během pár dní fuč. Shoptet nemusíme o nic prosit. Jedním klikem nahrajeme .csv soubor a během několika sekund máme zajištěno správné přesměrování tisíců URL adres.

presmerovani adres shoptet

Samotná optimalizace onpage faktorů

Ano, i o této oblasti musíme psát stále i v roce 2018. Pokud chceme vytvářet kvalitní vstupní stránky pro uživatele, ať už na úrovni kategorií či produktů, musí nám e-shopové řešení dovolit experimentovat a dát nám volnost. Častým problémem u jiných platforem je nemožnost:

  • úpravy nadpisu kategorie / produktu nezávisle názvu kategorie / produktu
  • úpravy názvu kategorie nezávisle na znění kategorie v menu / drobečkově navigaci

kategorie v shoptetu

Ukázka využití delšího popisu kategorie bez ohledu na znění kategorie v menu

Suma sumárum? Čas!

Víte, proč velká část projektů optimalizace pro vyhledávače ztroskotává nejen u e-shopů? Kvůli neohebným a časově nepřizpůsobivým dodavatelům. Toto alibistické tvrzení můžou SEO konzultanti a jiní výkonnostní online marketéři s Shoptetem hodit za hlavu. Nejen díky výše zmíněným výhodám stačí specialistům předat přihlašovací údaje společně s důvěrou, a věci se mohou roztočit.

Potřebujete pomoct s Shoptetem? Napište Filipu Bartošovi!

 Kterým e-shopům, běžícím na Shoptetu, již pomáme:

Autor

Bc. Filip BARTOŠ

Filip je marketingový manažer s více než 5letou praxí. Je certifikovaným specialistou.
Filipovi klienti 
Filipovy reference

 

No Internet Connection
Notification