6 důvodů, proč se i malé firmě vyplatí blogovat

Spousta malých firem není ochotna psát si svůj vlastní blog. Často se brání důvody, že nemají na blog čas, že blogování v jejich oboru podnikání nemá smysl a mnohdy ani netuší, co blog je. Avšak my vám dáme šest zásadních důvodů, proč byste si ještě dnes měli založit firemní blog.  

 

Na úvod trochu teorie. Blog je webová stránka s pravidelně aktualizovaným obsahem zaměřená na konkrétní téma. Celková návratnost investic do blogu se liší obchod od obchodu, podnikání od podnikání.

1. Podělíte se o své myšlenky

Na blogu můžete psát o všem, co vás v podnikání napadne, jaké jsou vaše cíle, zda jste dané cíle splnili a podobně. Blog je místo, kde můžete přemýšlet nahlas, podělit se o své osobní zážitky i odborné poznatky. Psaní blogu musíte pojat z jiné stránky než psaní reklamních článků na web. Čtenáře nezajímá teorie a zaužívané informace, které si mohou přečíst kdekoliv na internetu. Rádi čtou o věcech z praxe a o něčem, co jinde nenajdou. Můžete na blogu shrnout také současné trendy v oboru vašeho podnikání, vaše názory na tyto trendy a podobně.

2. Budujete vztahy se svými zákazníky

Doporučujeme povolit u příspěvků na blogu komentáře. Čtenáři se tak k vašemu příspěvku mohou vyjádřit a také se podělit o svůj názor. Tím si začnete budovat vztah se svými zákazníky, se stálými čtenáři a podobně. Nejen vy, ale také návštěvníci blogu uvidí, že se na vašem blogu něco děje. Je možné tedy příspěvky na blogu chápat také jako jakýsi dialog mezi vámi a zákazníkem.

3. Článek na blogu je příležitost k SEO

Firemní blog

SEO – jedno z nejdiskutovanějších témat v oblasti internetového marketingu. Bez SEO se dnes neobejde žádná webová prezentace firmy, ani žádný internetový obchod. Článek na blogu vám dává šanci podpořit své webové stránky. Na blog napíšete článek zaměřený na klíčové fráze. Z tohoto článku potom můžete odkazovat na váš konkrétní produkt či službu, kterou v článku rozebíráte. A ejhle, získáte nové klienty.

Lidé sice nemají rádi odkazy. Není dobré dávat odkaz za odkazem a pouze na anchor texty. V blogu odkazujte z vět, slovních spojení a hlavně vkládejte odkazy tak, aby byly k danému tématu. Představujete-li čtenářům produkt, dáte mu tak odkazem příležitost, aby přešel do vašeho internetového obchodu k danému produktu. Ale určitě to s odkazy nepřehánějte. Pamatujte, že někdy méně je více.

4. Budujete si důvěru

Představte si situaci. Jdete si koupit nové auto. Jedna firma uvádí u nabídky svých vozidel pouze základní parametry. Druhá firma kromě základních parametrů nabízí i užitečné informace získané praxe, videa, obrázky, testy a recenze. Ke které firmě raději půjdete? Člověk se zdravým rozumem by šel právě k té druhé.

A stejně tak byste měli pojat i své podnikání. Blogováním si získáte důvěru, protože na blogu dáte potenciálním i stálým zákazníkům či obchodním partnerům užitečné informace, které získáte z praxe. Nebojte se dát do příspěvků fotky, screeny, grafy a podobně. To je to, co lidi zajímá. Investice do obsahové stránky vám pomůže se získáváním nové klientely.

5. Podporujete svou značku

Založit blog znamená, že jste ochotni udělat pro své klienty něco navíc. Čtenáři uvidí, že jste ochotni se dělit o užitečné informace. Dáte tak o sobě vědět. Dáte vědět o tom, že existujete. Budete podporovat svou značku.

6. Pro Google budete lepší než vaše konkurence

Blogování bychom mohli pojat také z hlediska vyhledávačů. Google pravidelně prochází webové stránky s novým a často aktualizovaným obsahem. Obecně platí, že je dobré aktualizovat stránky tak často, jak jen to je možné. Stránky s častější aktualizací mají větší autoritu, protože Google vidí, že se na nich něco děje. Díky blogu budete mít na stránkách nový a hlavně informačně užitený obsah.

Perfektním příkladem pro firemní blogování s přidanou hodnotou je sekce SAMAK LIFE od specialistů na právní a daňové služby, skupiny SAMAK.

Joomla SEF URLs by Artio
No Internet Connection
Notification