8 způsobů, jak zvýšit počet čtenářů na vašem blogu

zvyšte návštěvnost svého blogu

Napsali jste článek na svůj blog, vložili jste do něj emotivní obrázky, výzvu call-to-action a celý příspěvek jste zaobalili poutavým titulkem? Vložili jste do toho všeho spoustu úsilí? Pokud si však myslíte, že se po publikování příspěvku návštěvníci na blog jen pohrnout a vy si budete sedět u šálku kávy a sledovat, jak se číslo návštěvnosti u jednotlivých postů zvyšuje, jste na omylu. Takhle blogování nefunguje. Musíte pro to udělat mnohem více. V tomto článku vám prozradím 8 způsobů, jak si zajistit vyšší přísun čtenářů na svůj blog, respektive na jednotlivé příspěvky v blogu. 

 

Chcete-li zvýšit návštěvnost svého blogu, musíte udělat mnohem více, než jen kliknout na tlačítko „Publikovat“. Je nezbytné příspěvky správně optimalizovat, obsah podporovat, sdílet jej a dostat je mezi správné lidi, tedy k relevantní cílové skupině. Jak to ale udělat? To vše je pouze o nápadech. A nyní si přečtěte osm doporučení, co byste po publikaci postu na blogu měli udělat.

1) Ukázka v e-mailovém podpisu

Přidejte odkaz na nejnovější post v blogu do podpisu e-mailu. Je to chytrý způsob, jak podpořit svůj marketing. Existuje speciální nástroj zvaný WiseStamp, který umožňuje vytvořit dynamický e-mailový podpis. Díky tomuto nástroji dáte do podpisu název a odkaz na nejnovější příspěvek v blogu.

A nemusíte se o nic starat. Podpis se automaticky aktualizuje po publikaci nového příspěvku. A tak není potřeba nastavovat dynamický podpis po každé publikaci příspěvku znovu.

WiseStamp

2) Zkraťte URL svého příspěvku a sdílejte jej na sociálních sítích

Krátké URL adresy jsou lépe zapamatovatelné než jejich delší varianta. Z tohoto důvodu se krátké URL adresy používají i na sociálních sítích. Ke zkrácení URL adresy použijte například bit.ly. Pokud máte svůj blog například na HubSpot, nemusíte se o zkrácení URL adresy starat, protože u každého příspěvku je URL adresa automaticky zkrácena. HubSpot také sleduje prokliky.

Zkrácené URL adresy dávejte do příspěvků na sociálních sítích. A měli byste je sdílet následovně:

Sociální sítěPoužívejte obrázky. Pokud vložíte URL k obrázku, lépe se toho chytnou jak lidé na Facebooku, tak i Twitteru.

Sociální sítěPoužívejte jazyk jako v ostatních příspěvcích. Tím mám na mysli, že pokud lidem na Facebooku tykáte, tak jim tykejte i při sdílení příspěvku. Pokud jim vykáte, tak jim vykejte. Přece jen by dobře nepůsobilo, kdybyste v prvním postu fanouškům tykali, podruhé vykali.

3) Váš příspěvek může pomoci druhým na Twitteru

Na Twitteru můžete prostřednictvím hastagů a klíčových slov vyhledat příspěvky a diskuze k danému tématu. Možná váš příspěvek na blogu zodpovídá něčí otázky. Můžete tedy svůj článek poslat jako odpověď na něčí otázky či jako příspěvek v diskuzi. Používejte ale zkrácené URL.

4) V práci se podělte o svůj post se svými kolegy

Jakmile publikujete příspěvek na blogu, pošlete odkaz na něj přes interní e-mail svým kolegům. Možná jim zrovna váš článek může pomoci a může je to zajímat. Do e-mailu uveďte název příspěvku, stručné vysvětlení a zkrácený odkaz na příspěvek. Buďte struční. Pokud tento tweet bude mít pod 140 znaků, je možné jej vložit také na Twitter. Zabijete tím dvě mouchy jednou ranou.

5) Sdílejte svůj příspěvek i na LinkedIn

Sociální síť LinkedIn umožňuje také publikovat nové aktualizace formou příspěvku. Na úvodní stránce ihned po přihlášení můžete napsat o něčem, o čem se chcete zmínit. A to „něco“ může být právě váš nový článek na blogu.

linkedin

6) Využijte placeného marketingu

Propagujte svůj příspěvek také prostřednictvím placeného marketingu – Twitter Ads, Facebook Ads a Sponsored Updates přes LinkedIn.

7) Přispívejte v diskuzních fórech

Sledujete-li různé diskuze, je dobré si najít také diskuzní fóra k tématům, o nichž píšete. Pokud totiž své příspěvky na blogu směřujete spíše na praktičnost, mohou pomoci ostatním. Zkrácené odkazy na články na vašem blogu vkládejte ale pouze do tematických diskuzních fór. Nestanete se tak spammerem, získáte nové a relevantní návštěvníky a zároveň čtenářům pomůžete.

8) Podobné články na blogu

Určitě jste si všimli, že spousta magazínů i blogů má na stránkách vyhrazenou oblast, ve které se zobrazují „podobné články“. Většinou se jedná o tematicky podobné články. Je dobré, když tuto možnost nabídnete i čtenářům na vašem blogu. Možná tím totiž přimějete čtenáře, aby si přečetl i další příspěvky.

Joomla SEF URLs by Artio
No Internet Connection
Notification