8 chytrých způsobů, jak zlepšit marketing na sociálních sítích

Chcete zvýšit efektivitu sociálních sítí? Máme jednoduchou radu. Zaměřte se na vizuální marketing vašich příspěvků. Jednoduše řečeno, každý příspěvek by měl obsahovat nějakou grafiku či video. Možná to zabere více práce než napsat pár vět do příspěvku, ale věřte, že tato práce bude mít pro vás obrovský přínos. 

 

1. Obrázky na Twitteru

Spousta uživatelů Twitteru si stále myslí, že tweety jsou omezené pouze na 140 znaků textu. Tato domněnka je špatná. Twitter má silnou vizuální marketingovou platformu. Tweety s obrázky přilákají až o 55 % více zákazníků.

Existuje několik způsobů, jak vizualizovat příspěvek na Twitteru. První možností je přidat obrázek do tweetu. Už jen tento krok může zdvojnásobit efektivitu vašich tweetů.

tweet

Do jednoho příspěvku je možné přidat až čtyři obrázky. Proč tedy zůstávat pouze u jednoho?! Je to skvělý způsob, jak představit nějakou událost, případně vyprávět příběh. S jedním obrázkem by to šlo těžko. Níže na obrázku můžete vidět tweet se čtyřmi obrázky.

tweet s obrazky

2. Vytvářejte fotoalba

Chcete-li vkládat na sociální sítě více obrázků, vytvářejte fotoalba. Ta je možné vytvořit na Facebooku a Google+. Do těchto alb potom můžete vložit stovky fotografií. Vytváření fotoalb je efektivní v případě konání velkých akcí, jako jsou konference a večírky. Čím více snímků pořídíte, tím je pravděpodobnější, že tam lidé najdou sami sebe. Budou tyto snímky poté sdílet s ostatními.

fotoalba

3. Natočte slow-motion video

Pokud se chcete vyhnout albám s velkým množstvím fotografií, natočte slow-motion video. Projděte se davem a natočte video. Slow-motion video přináší efektivitu na obou stranách – vy získáte krátké video, které budete sdílet na sociálních sítích, a lidé zhlédnout, zda se náhodou v davu někde neobjevily.

Například. Předpokládejme, že jste uvedli na trh nový výrobek. Pořádáte promo akci, kde tento výrobek představujete. Natočte krátké video z této akce, které bude zachycovat hlavně návštěvníky. Nahrajte toto video na YouTube, vložte k němu hudbu a sdílejte jej na sociálních sítích.

4. Vložte Facebook video

Videa z YouTube je možné sdílet na Facebooku. Ale Facebook nabízí i další možnost – vložit video přímo na sociální síť jako příspěvek. Otázkou tedy zůstává, zda je lepší vložit video na Youtube, nebo jej nahrát přímo na Facebook?

Pat Flynn ze Smart Passive Income provedl experiment, kde porovnával tyto názory. A k jakému dospěl závěru? Větší dopad má video, které je vloženo přímo na Facebook!

5. SlideShare prezentace

SlideShare dnes neslouží pouze pro nahrávání prezentací pro legraci. Jedná se o velmi silný vizuálně-marketingový nástroj. Je možné zde vkládat prezentace PowerPoint a dále je sdílet přes sociální sítě. Touto cestou si můžete zvýšit důvěryhodnost a budete působit před svými zákazníky jako opravdový expert, který se nebojí podílet se o své znalosti.

slideshare

6. Přidejte infografiku

Skvělým způsobem, jak sdělit spoustu informací krátkou a zábavnou formou, je infografika. Obrázek vydá za více než tisíc slov. Můžete použít různé internetové stránky k vytvoření infografiky, nebo si infografiku vytvoříte sami, případně si na tuto práci najmete designéra.

7. Automatizace Facebook grafiky

Existují dva způsoby, jak používat grafiku na Facebooku. První možností je vytvořit obrázek, nahrát jej na Facebook a k obrázku napsat pár slov včetně odkazu na článek či web. Druhý způsob je sdílet odkaz přímo na Facebooku, ale doplnit tento odkaz o náhledový obrázek.

Odkaz vložený přímo na Facebook s náhledovým obrázkem:

nahledovy obrazek

Fotografie s popiskem a odkazem:

obrazek a odkaz

8. GIF obrázek

Velké oblíbenosti se těší animované obrázky GIF. Pomohou vám vytvořit poutavý obsah.

Joomla SEF URLs by Artio
No Internet Connection
Notification