Facebook nám bere FANOUŠKY!

  • Majka Greplová

Facebook krade fanoušky z Vašich firemních účtů!!!

Možná jste si všimli (anebo vás to teprve čeká), že klesl počet Vašich fans. Facebook totiž oznámil, že aktualizuje způsob měření počtu lidí, kterým se vaše FanPage líbí. Takže vznikají bouřlivé diskuze o tom, že FB krade fanoušky, protože na některých stránkách je odliv LIKŮ opravdu rapidní.

 

FB odebira fans

Co to pro vás znamená?

Že Facebook odstranil neaktivní účty. Většinou se jedná o duplikované nebo fejkové účty, případně účty osob, které již účty na FíBíčku nepoužívají nebo se na nás už koukají zeshora. Takže je to pro vás vlastně dobře, protože se zbavíte "odpadu" a budete mnohem lépe komunikovat se stávajícímu fanoušky, cílit reklamu a mít přesnější statistiky.

Facebook celkové číslo smazaných profilů nezveřejnil, ale odhadem se číslo bude pohybovat v desítkách milionů, možná až stovkách. Odliv fanoušků se nejvíce projevil na účtech, které měly fanoušky koupené - takže poučení pro příště: je lepší se zaměřit na budování reálných a relevantních fanoušků než si fanoušky zaplatit. Oni vás stejně zmizí. Navíc relevantní fanoušek pro vás znamená mnohem víc než nakoupený lajk. Ale o tom příště.

 

Takže vlastně můžeme facebooku akorát poděkovat, že nás zbavil nevýznamného plevele. Ale klasicky to sebou nese vlnu nevole. Hlavně u těch, kteří si fanoušky pracně nakoupili.

PS: Společně s odstraněním účtu uživatele z vašich fanoušků smaže i veškeré jeho rekace - komentáře, sdílení, lajky... Takže pokud sledujete statistiky, tak tento fanoušek je neovlivní (ani zpětně).

 

Pokud se chcete podívat na statistiky největších českých stránek, přečtěte si článek z lupy.

No Internet Connection
Notification