Proměňte svůj Facebookový profil ve vlastní blog!

V posledních dnech se postupně u všech uživatelů objevuje nové rozhraní poznámek. Zatímco staré poznámky byly hodně kostrbaté, těžko upravitelné a jejich funkce byla nulová, nová podoba je daleko přijatelnější a dá se říct, že s těmito novými poznámkami se Facebook stává plnohodnotnou blogovací platformou.

Jak to vlastně vypadá? V kartě POZNÁMKY stačí založit novou a v rychlosti vyskočí jednoduchý editor, do kterého se dá rovnou psát.

Po odzkoušení je třeba potvrdit, že editace článku je opravdu snadná a oproti starým poznámkám opravdu možná. Pro výběr obrázku k poznámce stačí vybrat z vlastních alb, nebo rovnou nahrát nový. Facebook poté sám nabízí tlačítko na označení až dvou nadpisů, odrážek a číslování. Samozřejmostí je také vkládání dalších obrázků do poznámky, které dříve nebylo možné.

Obrázek v poznámce se pak dá zarovnávat a dá se k němu přidat také (alt) popisek. Tyto poznámky opravdu můžou plně nahradit blog – nemusíte řešit diskuzi pod článkem, je tam automaticky přidaná ve formě Facebook komentářů.

Publikace a sdílení jsou spojené v jeden krok. Na vaší zdi se objeví poznámka přesně tak, jakoby se sdílel článek z jiného webu. Výhodou je pak, že nemusíte řešit responzivitu, kterou Facebook plně zajistí.

Tato novinka se zatím týká pouze soukromých účtu. Dá se však předpokládat, že se postupně dostane také k stránkám, kde by jistě firemní a produktové účty našli uplatnění nových poznámek.

 

 

Joomla SEF URLs by Artio
No Internet Connection
Notification