Google Penguin 4

S příchodem nového roku se internetový gigant Google rozhodl vydat aktualizaci algoritmu, která potěší webmastery a SEO mágy. Algoritmus Google Penguin 4 bude fungovat v režimu real-time, čímž se liší od předchozích verzí. Webmasteři už nemusí čekat rok na novou aktualizaci, protože se bude aktualizovat kontinuálně.

Doposud všechny verze algoritmu Google Penguin fungovaly tak, že při penalizaci webu kvůli špatným a nerelevantním odkazům (což způsobuje snížení pozic ve výsledcích vyhledávání, případně k úplnému vyloučení z vyhledávání), musel správce webu vyčkat na spuštění algoritmu. Ačkoliv správce webu odstranil špatné odkazy ihned, webová stránka stále spadala na seznam penalizovaných webů, dokud nebyl spuštěn znovu tučňákový algoritmus. Někdy tento proces trval celý rok.

S novou verzí Google Penguin 4 to bude jednodušší, protože funguje v režimu real-time. V praxi to znamená, že při penalizaci webové stránky stačí odstranit špatné odkazy. Poté algoritmus tento krok zaznamená a penalizaci zruší. Vše probíhá v poměrně krátké době. Nicméně rychlost je oboustranná. Jakmile použijete špatné a nerelevantní odkazy, Google tučňák to zaznamená poměrně rychle a ihned vás přidá na listinu penalizovaných webů.

Google vypisuje text o délce 284 znaků

Ačkoliv není potvrzené, že se jedná o aktualizaci algoritmu, Google začal vypisovat text o délce více jak 300 znaků včetně mezer. Zatím to funguje v americké verzi Googlu. Po zadání klíčového slova link building v americké verzi vyhledávače se zobrazila délka textu o více jak 300 znacích. Situaci budeme nadále sledovat. 

linkbuilding

Joomla SEF URLs by Artio
No Internet Connection
Notification