Můj měsíc ve Weboo | Stážistka Míša

  • Míša Bačová

Pamatujete si, jak vás jako dítě vzali rodiče plavat? Nebylo to ale do toho super brouzdaliště s frajerskou skluzavkou, mrskli vás do toho obřího dospěláckýho bazénu a řekli: „A plav.” Se mnou se tahle zrada táhne ještě teď, a proto jsem čekala, že mě něco podobného potká i při mé první praktické zkušenosti s online marketingem, stáži ve Weboo.

Plaváček

Proto jsem byla překvapená, když jsem jako rozklepaný chudáček markeťáček, který vůbec neví, co má čekat, poprvé vešla do kanceláře. Vypadalo to, jako bych vešla k někomu do bytu. Myslím, že to prostředí je jeden z důvodů, proč se mi tady tak líbilo. To byla první věc, podle které jsem tušila, že ta věc s bazénem se opakovat nebude.

Další věc jsou lidi. Oni se tu kamarádí? Jako WTF? To jde? Again, „kancl“ prostředí jsem viděla maximálně ve filmu a všichni asi víme, jak realistické filmy jsou. Ale tady nejsou žádné šedé kostky ani nic podobného, všichni pracují v jedné v místnosti a kupodivu tu ani není hlučno (moc). A říkala jsem, že jsou fajn?

OK, a teď proč že jsem tu vlastně byla. Agenturní praxe, takový první testovací let před tím, než ze mě bude opravdový dospělák (jo jasně). Pořád nevím, co se mnou v životě bude, ale víte, co vím? Že ty věci, co do nás drtili ve škole, mají praktické využití, což je vždycky super vědět. A taky byl dort.

A co že se tu dělo?

Mise 1. – Textování

Několik prvních úkolů se týkalo textování webů. Možná stačí říct, že od té doby mám respekt pro každého, kdo je schopný něco slušného napsat. Kdyby bylo vidět, jak dlouho mi trval napsat tenhle článek, věděli byste proč. Psavec asi nebudu, fňuk.

Samozřejmě vzniklo i pár postů na Facebooky, což šlo o poznání líp (míň místa na písmenka, super). Bohužel se se mnou ale ke konci Facebook nebavil, někdo mi nepřeje.

Break time

Mise 2. – SEO

Na to jsem si hrábla taky, hečte. Může to být hrozně super, když si to pořádně vypipláte. Ale protože SEO je proces (hah to vím ze školy), a jakože fakt docela dlouhej proces, potřebovala bych si na to hrábnout o něco víc. Třeba někdy!

Mise 3. – PPC

Věc, ke které jsme se dostali až naposledy, ale taky věc, která mě chytla nejvíc. Málo písmenek a hodně čísílek a změřených údajů. A hlavně analytics. Jsem takový ten divnočlověk, co se rád přehrabává v tabulkách, hledá souvislosti a má strašnou radost, když nějakou najde. Taky je strašná sranda vrtat se ve vyhledávacích výrazech.

Bounce

 

Co mi ten měsíc přinesl? Zjistila jsem, že ta práce je vlastně docela cool, a že už možná nemusím stresovat kvůli tomu, že nevím, co dělat se životem. Můžu si to dát znovu?

 

See ya

 

Btw. VR je boží.

Autor

Michaela BAČOVÁ

Míša miluje čísla, a proto nejvíce času tráví nad PPC kampaněmi. V mezičase píše čtivé PR články a zkoumá nové skripty.

TOP příběh weboo články

No Internet Connection
Notification